Prijsvragen & online wedstrijden: hoe haal ik er het meeste uit?

wedstrijden winnen - prijsvragen

Wanneer je gratis meedoet met prijsvragen en online wedstrijden kun je ervan verzekerd zijn dat er heel wat andere personen deelnemen. Wie wil nou niet gratis mooie prijzen winnen? Maar laat je niet afschrikken door het aantal deelnemers, want er valt echt een heleboel te winnen op het internet. Hier zijn 3 tips om er het meeste uit te halen:

1. Doe aan zoveel mogelijk wedstrijden mee

Hoe vaker je mee doet, hoe meer kans je maakt. Veel van de online prijsvragen zijn onderdeel van promotie campagnes van bedrijven. Ze geven hun prijzen/producten graag weg, omdat ze hiermee bekendheid voor het bedrijf of het product opwekken. Als je eenmaal een prijs van een bepaald bedrijf gewonnen hebt zul je in de meeste gevallen niet aan hun volgende prijsvragen kunnen deelnemen. Geen nood; er zijn zijn duizenden bedrijven die online producten weggeven. Lees voordat je aan een prijsvraag of wedstrijd begint altijd eerst de voorwaarden na, zodat je weet hoeveel prijzen er beschikbaar zijn. Je kunt hierdoor vooraf inschatten hoeveel kans je maakt.

2. Probeer ook de wat lastigere prijsvragen of wedstrijden

Bij online prijsvragen en wedstrijden geldt er een algemene regel dat hoe makkelijker de opgave is hoe meer mensen er mee doen. Door je op te geven voor de wat moeilijkere prijsvragen en wedstrijden maak je dus een grotere kans om te winnen, omdat er gewoonweg minder deelnemers zijn. Ook zijn de prijzen hier vaak een stuk aantrekkelijker. Probeer het meedoen aan prijsvragen en online wedstrijden tot je hobby te maken. Als je bijvoorbeeld thuis toch al graag puzzelt, en hiervoor nota bene een puzzelboek moet kopen, kun je liever gratis meespelen met online puzzelwedstrijden.

3. Maak gebruik van verzamelsites

Om erachter te komen welke prijsvragen en wedstrijden er online te vinden zijn kun je jezelf heel wat tijd en moeite besparen door gebruik te maken van verzamelsites. De verzamelsites hebben het tot hun werk gemaakt om dagelijks het internet af te zoeken naar interessante aanbiedingen. Je hoeft dus niet zelf de duizenden websites van winkelketens, vakantieplanners, quizsites en andere spelsites te bezoeken om leuke prijsvragen en wedstrijden te ontdekken. Verzamelsites zijn ook beter in staat om scammers en andere online oplichters eruit te plukken.

Wordt er gewonnen bij online prijsvragen en wedstrijden?

Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die hun inspanning beloont zien en met een zekere regelmaat leuke prijzen winnen. Het kan variëren van handige producten tot elektronische apparaten en vliegvakanties. De tegenwaarde van de gewonnen prijzen kan maandelijks tot enkele honderden euro’s oplopen. En het mooie is dat je hier geen cent voor hoeft uit te geven. Bij online prijsvragen en wedstrijden hangt het helemaal af van jouw inventiviteit en inzet. Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben.

December 5th, 2015 by