Kan je geld verdienen met het invullen van enquêtes?

geld verdienen met enquetes

Met het online invullen van enquêtes valt er zeker geld te verdienen. Er zijn aardig wat sites die bereid zijn je te vergoeden wanneer je bereid bent om mee te werken aan een onderzoek. In sommige gevallen ontvang je een vast bedrag voor het gehele onderzoek en in andere gevallen kan je per vraag betaalt worden. Er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van een systeem waarbij je als vaste deelnemer aan enquêtes punten spaart, die je vervolgens kunt inruilen voor cadeaus. En bij bepaalde onderzoeken kom je bij het invullen van de vragenlijst in een loterij met (geld)prijzen.

Waarom krijg je geld voor het invullen van enquêtes

Bedrijven, en soms ook de overheid, willen graag weten hoe het publiek hun producten of diensten ervaart. Met de informatie die uit een enquête rolt kunnen ze deze verbeteren en zodoende hun omzet verhogen. De bedrijven zijn dus best bereid om te betalen voor een onderzoek. Voor het uitvoeren van een enquête maken ze in de meeste gevallen gebruik van een onderzoeksbureau als tussenschakel. Deze bureaus zijn hierin gespecialiseerd en hebben doorgaans reeds een uitgebreid bestand van personen die bereid zijn om tegen een vergoeding tijd hieraan te besteden. Door je bij één of meerdere van deze online onderzoeksbureaus te registreren kan je aan enquêtes van verschillende bedrijven en/of producten meedoen.

Over welke kennis moet je beschikken

Om aan online enquêtes mee te werken hoef je niet superintelligent te zijn en ook niet over allerlei diploma’s te beschikken. De meeste bedrijven willen graag weten wat de doorsnee burger van hun producten of diensten denkt. Wanneer een bepaald onderzoek zich richt op een specifieke doelgroep zul je wel tot die doelgroep moeten behoren om mee te kunnen doen. Het onderzoeksbureau zal hierop toezien. Als man zul je bijvoorbeeld niet betrokken worden in een enquête over tampons.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan een online enquête

Het invullen van een gemiddelde enquête zal je 5 tot 20 minuten kosten. De vragen zijn doorgaans luchtig en met algemene kennis te beantwoorden. In enkele gevallen zul je eerst een bepaald product moeten uittesten voordat je aan het onderzoek mee kan doen. Het onderzoeksbureau zal het in dat geval naar je opsturen. De vergoeding is altijd gebaseerd op de complexiteit van de enquête. De betalingsstructuur en de betalingswijze verschilt per bureau. Verwacht niet dat je met het invullen van enquêtes een volledig maandsalaris zult verdienen, maar je kan er wel een aardige bijverdienste aan overhouden.

December 13th, 2015 by